İLETİŞİM USTALIĞI ZİRVESİ KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESi’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konya Teknik Üniversitesi ve Deneyimsel Tasarım öğretisi tarafından 30-31 Ekim 2019 tarihlerinde öğrenciler, öğretim görevlileri ve üniversite personellerine yönelik İletişim Ustalığı Zirvesi düzenlendi.
İki gün süren eğitimde ilk gün, seminer konularının kaynağı olan Deneyimsel Tasarım Öğretisi’nin ne olduğu ve esasları, ardından İletişim, İletişim Çeşitleri, İnsan Tanıma Sanatı ve Gizemli Zıtlıklar Yasası konuları aktarıldı. İlişkilerimizde bir türlü çözemediğimiz sorunlara Gizemli Zıtlıklar Yasası ile ışık tutuldu.
İkinci gün ise Genel İletişim Stratejileri, Bedel, Beklenti, Üç Boyutlu İletişim, Sahne Sunum Becerileri aktarıldı. “İletişim kalitesi hayat kalitesini belirler.” sloganıyla iletişiminin kalitesini arttırmanın yöntemleri anlatıldı.
İnsanlar daima dününe göre daha iyi olmak ister. İnsanın dününden daha iyi olabilmesinin stratejilerinden bahsedildi. İnsan gercek kavramını öğrenip, neyi neden yaptığını bildiğinde, iletişim kalitesi artar. İletişim kalitesi arttığında hayat kalitesi de artar. Böylece dününden daha iyi ve mutlu olmasına sebep olur. “Herkesin mutlu olmak istediği ama bir çok problemlerle uğraştığı bu dönemde, insan mutluluğa nasıl ulaşır? İlişkilere o mutluluk nasıl yansır?” gibi soruların cevapları verildi.
Etkinliğin sonunda Konya Teknik Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız ekibin başarılı bir organizasyon ortaya koyduğunu belirterek tebriklerini iletti. http://www.dtoseminerler.com/ http://www.dtogercegi.com/ http://www.deneyimseltasarimogretisi.com/ KATILIMCI YORUMLARI: Kalıplaşmış örnekler dışında daha özgün örnekler ile katılımcıların konunun içine çekildiğini düşünüyorum. İşlenen konu ve örnekler hayatımızda olan ve uygulamamız gereken unsurlar. Çarpıcı örnekler ile doğru ve yanlışlarımızı görebiliyoruz. Öğrendiklerimi uygulamak dileğiyle... Sena B. Biz insanlar olarak farklılıklarımızın doğuştan gelen bazı özelliklerimizden kaynaklandığını ve iyi ya da kötü olan tarafların anlatılması bazı şeyleri görmemi sağladı. Konuşmacılarımıza teşekkür ederim. Fulya Ö. Hayatımdaki problemlerin “Ben” olduğunu anladım. Muhammet N. Çalışılmış ve öğrenciler için başarılı ve gerekli olduğunu düşündüğüm bir seminerdi. İYİ Kİ KATILMIŞIM. Ferhat A. Böyle seminerlerin öğrenci ve bireysel iletişiminde olumlu olup çok faydalı olduğunu gördüm ve böyle seminerlerin devamının gelmesini temenni ederim. Emrullah D. Kişisel gelişim ve sosyal ilişkiler açısından böyle bir egitimin verilmesi gayet hoş. Sunum ekibinin iyi hazırlanmasi ve iş birliği akıcı bir dinleti sagliyor. Organizasyon başarılı . Mahmut B. İnsanların sosyal iletişimlerinde bencilikten çıkıp senciliğe geçmesi, sosyal iletişimlerinin artmasıyla alakalı etkili ve verimli bir konferans oldu. Berat Y. Gayet faydalı ve başarılı bir program oldu. Bu gibi programların devamının olması faydalı olacağından hiç şüphem yok . Başarılar diliyorum... Erdal I. Konuşmaları ve konuyu beğendim. İletişim konusunda beni geliştireceğini düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Melike N.

Yorumlar